Sezonske alergije in naturopatska pomoč

Sezonske alergije so zelo pogosta in zelo moteča težava ljudi, zadnje čase tudi za vse več otrok. Statistike govorijo, da kar 19,2 milijona ljudi trpi za omenjeno težavo.

Znaki se kažejo kot zamašen nos ali stalen izcedek iz nosu, izcedek iz oči ali pekoče, suhe in srbeče oči ter kihanje. Težave se vlečejo navadno že od januarja do pa tja do septembra, ko cvetijo različne trave in pelodi. Simptomi se poslabšajo, ko je vetrovno in vlažno.

V naturopatiji govorimo pretirani o reakciji imunskega sistema (vnetje v telesu) zaradi šibkih jeter in pljuč, vendar se vse začne v črevesju. Lahko ima oseba v sebi preveč toksinov, ki se jih je potrebno znebiti, lahko je prisotna vlaga, ki jo je potrebno odstraniti. Oboje se dobro vidi iz iridološkega pregleda, ki je del naturopatskega svetovanja. Toksini so dandanes prisotni že povsod, nemogoče se jim je izogniti. Prisotni so v zraku, ki ga dihamo, v vodi, ki jo pijemo, v embalaži, v hrani, kozmetiki, oblačilih, zdravilih… Dojenček lahko toksine prevzame že v maternici od matere, ki se z leti nalagajo in nekega dne se pojavi alergija. Vlaga se v telo prikrade iz hrane, ki povzroča vlago (predelano mleko in mlečni izdelki, ter izdelki iz moke) ali pa iz ozračja (če spite v sobi, kjer je prisotna plesen ali pa imate vlago na delovnem mesu, živite blizu vode, spite na vodni postelji…), ki pa stanje še poslabša. Običajno, če je prisoten izcedek, je povezano z vlago v telesu, če so znaki suhi, pekoči, pa s toksini. Toksinom se skušajmo izogniti v čimvečji meri tako, da ne kupujemo živil, ki vsebujejo nepotrebne dodatke, kot so arome, ojačevalci okusov in podobno. Enako velja za kozmetiko. Vlagi v hrani pa se izognemo tako, da ne uživamo živil, ki sluzijo, torej predelanih mlečnih izdelkov ter moke. Če imate v prostorih vlago in plesen, jo najprej počistite, sanirajte, nato pa kupite električni razvlažilec. Vlago iz telesa si lahko pomagate odstraniti tudi s pomočjo moxa tehnike (zeliščne grelne paličice). Več o tej tehniki objavljeno tu >>

Pomembno je, da človeka gledamo kot celoto in s pomočjo naturopatskih tehnik svetujemo najbolj primerni tretma zanj. Od prehrane in prehranskih dodatkov (npr. oligoelement mangan, kapljice črnega ribeza, ustreznih dobrih sevov) do drugih naravnih tehnik. Ne smemo pa zanemariti tudi psihološkega vidika. Pri (vseh) alergijah gre navadno za negativen odnos do bližnje osebe. Osebe ne moreš videti/vohati (je ne preneseš, te draži njena prisotnost).

Zelo učinkovita pomoč pri lajšanju tegob s sezonskimi alergijami je tudi aurikuloterapija, ki deluje tako fizično kot emocionalno. Velikokrat sem od strank dobila povratno informacijo, da se je stanje izboljšalo v par urah ali čez noč.

Je pa od osebe do osebe odvisno, kako hitro bo občuten učinek. Odvisno je od vitalne energije, strupov v telesu, zakisanosti do tega koliko časa težava traja. Je namreč razlika ali se je sezonska alergija pojavila prvič ali je prisotna že več let. O učinkovitosti aurikuloterapije govorijo tudi znanstvene raziskave: Ear-acupressure for allergic rhinitis: A systematic review | Request PDF (researchgate.net)

Več o aurikuloterapiji >>

V kolikor ste oddaljeni in bi si vseeno želeli pomagati imam na voljo tudi AurikuloBALANS Aurkuloterapija za domačo uporabo. S paketkom Samo zame vam označim katere točke si lahko namestite sami doma. Pripada vam tudi 15-min Zoom povezava preko katere vam točno pokažem kje si semenke namestite, dobite pa tudi ta posnetek. Več o paketkih AurikuloBALANS >>

Pokličite na 041960158 ali pišite na info@bodibalans.si za naročilo na aurikuloterapijo ali naturopatsko svetovanje.

Storitve in nasveti ne nadomeščajo zdravniškega zdravljenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja