Hujšanje + 7 ključnih točk za lažje premagovanje želje po sladkem in nezdravi hrani

Prihajajo topli dnevi in vsi že razmišljamo o morju. To pa pomeni tudi skok v kopalke. Vsaka ženska si želi biti v kopalkah samozavestna in zato si marsikatera želi shujšati oziroma preoblikovati postavo. Nabira se nam tam, kjer smo šibki. Tistim z jetrnim deficitom na bokih in stegnih, tistim s srčnim deficitom okoli trebuha, tistim z vraničnim pa okoli trebuha, pri straneh na hrbtu in v obliki celulita (tudi po rokah).

Nekateri ne morejo shujšati zaradi napačne presnove sladkorjev, drugi zaradi nepravilnega pHja v telesu in šibkih ledvic (hladno na področju vitalne energije), tretji zaradi toksinov… Vzrokov je več, zato mora biti tudi jedilnik prilagojen vam in prav tako tudi prehranski dodatki.

Pri hujšanju lahko pomagajo naslednji dodatki: mineral krom, bazični prašek, omega 3, D vitamin, bromelin, organski silicij, dodatek beljakovin in drugi. Nima pa smisla da jemljete vse po vrsti, ampak da vzamete samo tiste, ki so primerne za vas.

7 trikov za lažje premagovanje želje po sladkem in nezdravi hrani.  

  1. Zajtrkujte kot kralji, kosilo jejte kot kmetje in večerjajte kot berači. Zajtrkujte zdrav, konkreten zajtrk, ki naj vsebuje polnovredne ogljikove hidrate (naj vsebujejo vlaknine), beljakovine in zdrave maščobe. Tako boste telo podprli za opravljanje dnevnih nalog. Če telo ne prejme vitaminov in mineralov, jih črpa iz telesa in to za telo predstavlja stres. Poleg stresa, ki ga imate že tako veliko. Večerja naj vsebuje zeleno zelenjavo.

  2. Pri vsakem obroku izbirajte živila, ki ne dvigujejo preveč sladkorja, torej ki imajo nižji glikemični indeks. Tako ne bo tudi hitrega padca sladkorja, ampak boste dlje časa siti.

  3. Jejte večkrat na dan, tudi to bo pomagalo uravnavati vaš krvni sladkor v normali. Hrana naj ne vsebuje nezdravih maščob. Jejte več sadja. Če boste jedli sadje, boste imeli manj želje po nezdravi hrani. Čeprav je sadje sladko, vsebuje naravni sladkor, ki nikakor ni enak belemu sladkorju in se drugače presnavlja. Edino ananas, lubenice in melone imajo višji glikemični indeks.

  4. Telovadite. Poleg hrane, je tudi gibanje zelo pomembno. Vsak dan 15 minut je boljše, kot 2x na teden po eno uro. Če telovadite zjutraj, je učinek še boljši.

  5. Hrano pripravite v naprej (če ne gre drugače), da ko pridete domov iz službe, imate že pripravljeno in ne posegate po nezdravi hrani (stročnice in zelenjava naj bosta vedno na voljo).

  6. Pojdite spat prej, da ne boste postali lačni :). Zvečer raje spijte topel čaj. Trenutno je primerna kopriva za krepitev jeter.

  7. Poleg naturopatskega jedilnika, ki je prilagojen vam, si lahko sami doma pomagate s pomočjo aurikuloterapije. Na ušesu imamo namreč posebno točko, ki pomaga pri hujšanju oziroma pri tem, da nimamo želje po nezdravi hrani. O tem pričajo tudi številne znanstvene raziskave. Ena od teh je na spodnjem linku. Seveda je učinek boljši, če zajamemo več točk in sploh, če so točke prilagojene tudi vam, kar je tudi cilj naturopatije.

Na voljo imam pakatke AurikuloBALANS aurikuloterapija za domačo uporabo, paket Samo zame, kjer vam poleg osnovnih točk za hujšanje, paket prilagodim glede na vaš deficit (se slišimo po telefonu, da mi poveste kje se vam nabira). Nato vam pošljem posnetek, da si lahko sami doma namestite semenke, ali vam jih pomaga namestiti kdo od bližnjih.

AurikuloBALANS aurikuloterapija za domačo uporabo, paket Samo zame

Pokličite na 041960158 ali pišite na info@bodibalans.si za več informacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja