KREPITEV VRANICE
Do 15h ananas, sveže stisnjen sok stebelne zelene ali svežega zelja
Kasneje: brokoli ali brokoli in omaka iz leče

Tortilja iz leče (NE moke!)
Edina sestavina poleg vode in soli je leča. Lečo namočimo vsaj 3 ure, lahko tudi čez noč. Vodo odlijemo, zamenjamo z drugo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nato maso vlijemo v pekač za palačinke in spečemo kot palačinko/tortiljo. Nadevamo z nadevom, ki je primeren za vaš deficit. Ta “tortilja” je narejena iz leče, ne lečine moke in je zato občasno primerna tudi za popoldansko malico.

Sveže zelje v solati z limono in soljo ter kapljico oljčnega olja
KREPITEV PLJUČ
Do 15h: belo grozdje
Kasneje: jota z repo ali repa ali ali rdeča redkvica ali polpeti iz čičerike ali humus namaz

Slan prigrizek iz čičerike
Kuhano čičeriko (če jo kupite naj bo iz kozarca, ne iz konzerve in brez dodatka citronske kisline) dobro posušimo in pošpiricamo z oljčnim oljem (s špricalko, da se enakomerno razprši in da je olja res malo). Položimo v pekač in pečemo cca 15 min na 220 stopinj. Lahko tudi malo manj stopinj in na ventilacijo. Spremljamo, da se ne zažgejo. Čičerika postane hrustljava

Bučna semena
Lahko jih jemo navadna ali pa jih prepražimo na ponvi (brez olja), da rahlo nabreknejo in nato malo posolimo.
Bučna semena vsebujejo veliko cinka. Krepijo jajčnike, testise, prostato, ugodno delujejo na vneto kožo, še posebej aknasto. Lahko jih vmešate v jutranjo kašo ali si jih privoščite za malico (max do 16h popoldan).
KREPITEV JETER
Do 15h: jabolko, sveže stisnjen sok iz korenja, rdeče pese in jabolka
Kasneje: radič in fižol

Regrat z avokadom
Zrel avokado prerežemo in izdolbemo 1/4 do polovico. Vmešamo v regrat ali drugo spomladansko ali poletno zelenjavo. Dodamo limonin sok in nejodirano sol. Olja ne potrebujemo, saj je avokado dovolj masten.
Avokada jeseni in pozimi ne uživamo, ker hladi. Ker je masten pa ni primeren za večerjo, ampak najkasneje za popoldansko malico.

Radič s svežim koromačem
Namesto kisa dodamo limonin sok.
KREPITEV LEDVIC
Do 15h: pest mandljev in 3 datlji ali olive ali do 15h črno grozdje ali borovnice
Kasneje: fižol s čebulo ali blitva in fižol ali jota z repo ali fižolovi polpeti ali

Kuhana jabolka s cimetom in ingverjem
Jabolka olupimo in jih na hitro pokuhamo. Dodamo cimet in ingver. Idealno da pojemo do 15h in ne kasneje.

Motovilec s fižolom
Idealna kombinacija za krepitev ledvic. Namesto kisa damo limonin sok. Lahko obelimo z oljčnim ali bučnim oljem.
KREPITEV SRCA
Do 15h: gozdni sadeži ali maline ali jagode ali češnje
Kasneje: kokošja juha