Tortilja iz leče (NE moke!)

Edina sestavina poleg vode in soli je leča. Lečo namočimo vsaj 3 ure, lahko tudi čez noč. Vodo odlijemo, zamenjamo z drugo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nato maso vlijemo v pekač za palačinke in spečemo kot palačinko/tortiljo. Nadevamo z nadevom, ki je primeren za vaš deficit. Ta “tortilja” je narejena iz leče, ne lečine moke in je zato občasno primerna tudi za popoldansko malico.

Slan prigrizek iz čičerike

Kuhano čičeriko (če jo kupite naj bo iz kozarca, ne iz konzerve in brez dodatka citronske kisline) dobro posušimo in pošpiricamo z oljčnim oljem (s špricalko, da se enakomerno razprši in da je olja res malo). Položimo v pekač in pečemo cca 15 min na 220 stopinj. Lahko tudi malo manj stopinj in na ventilacijo. Spremljamo, da se ne zažgejo. Čičerika postane hrustljava 😋