tečaj aurikuloterapije BODIBALANS

Se ukvarjaš z naravnimi oblikami krepitve zdravja, si morda fizioterapevt/-ka, kineziolog/-inja, maser/-ka, osebni/-a trener/-ka, vodiš skupinske vadbe, si kozmetičarka, refleksoterapevt/-ka…in bi rada hitro, učinkovito, po naravni poti in za dober denar nadgradil/-a svoje storitve in pomagala strankam do boljšega počutja?

14-tedenski tečaj je namenjen tistim, ki se želite pomagati krepiti zdravje drugih s pomočjo aurikuloterapije. Aurikuloterapija je tehnika pri kateri na ušesa lepimo za to primerne semenke in krepimo določene organe ali sisteme. Aurikuloterapija pomaga pri: vseh vnetjih in bolečinah, krepitvi imunskega sistema, za lažje obvladovanje stresnih situacij, za več energije, pri sezonskih alergijah, nespečnosti, težavah z menopavzo, odvisnosti…

Tečaj je zelo strukturiran in točke so razumljivo razložene, tako po lokaciji kot po funkciji. Naučili se boste opazovati uho, pogledati njegove pomanjkljivosti (deficite) in pravilno izbrati ter namestiti točke za optimalno učinkovitost.

Na tečaju se boste naučili:

  • Sistematično, po področjih izbrati ustrezne točke na ušesih
  • Kdaj namestiti semenke na enem in kdaj na obeh ušesih?
  • Kdaj uporabiti zlate in kdaj kroglice iz srebra in kdaj klasične vaccaria semenke?
  • Kako pripraviti uho za izvajanje aurikuloterapije?
  • Kako pogosto izvajati aurikuloterapijo?
  • Iz ušes razbrati določene deficite kot so težave s srcem, šumenje v ušesih ali slabši sluh, manjko zob, težave s čeljustnim sklepom, težave z očmi, glavoboli ali sinusi, težave s kožo, prisotnost toksinov v telesu, težave s cirkulacijo, bolečine v križu…
  • Izvajati aurikuloterapijo za različne težave (nekatere podprte z znanstvenimi raziskavami) kot so vnetja in bolečine, glavoboli, zobobol, bolečine v križu in vratu, težave z zamašenim nosom, stres, pomoč pri hujšanju, visok/nizek krvni tlak, sezonske alergije in težave s kožo, spahovanje, prebavne težave idr…v povezavi z naturopatijo.
  • V katerih primerih aurikuloterapije ne izvajamo?
  • Pri kateri starosti otrok lahko izvajamo aurikuloterapijo?

Tečaj bo potekal 14-tednov, v živo, preko ZOOMa. 1x na teden (vsak ponedeljek ob 17h, z začetkom 28.1.2024, z izjemo 2.4.2024, namesto 1.4., ker je Velikonočni ponedeljek), po do cca 1 uro. Znanje vsakega tedna boste utrjevali sami sproti doma.

Prvo predavanje bodo osnove aurikuloterapije in malo zgodovine. Naslednjih 12 predavanj bo vključevalo posamezne predele ušes, kjer se boste naučili posamezne točke, njihove funkcije ter “diagonostiko” ter krajša ponovitev minulega tedna. Zadnje, 14. predavanje pa bo v namenjeno “protokolom” za razne težave (stres, nespečnost, bolečine v glavi, vratu, hrbtu, težave z menstruacijo, prostato, za libido, za hujšanje in zmanjšanje želje po sladkarijah in nezdravi hrani….

Po posameznem predavanju boste prejeli posnetek. Po končanem 14-tedenskem tečaju boste imeli posnetke na voljo še 6 mesecev.

Prejeli boste gradivo (slike), vsebino si boste pisali sproti.

V času trajanja tečaja boste (če boste želeli) sprejeti v zaprto Facebook skupino, kjer boste imeli možnost postavljati vprašanja, objavljati fotografije ušes, deliti mnenja in znanje.

Po končanem tečaju sledi krajša ustna obnova naučenega in praktični del (prikaz izvajanja aurikuloterapije na osebi, ki jo bom dobila jaz). To bo potekalo pri meni, v Naturopatskem studiu BodiBALANS v Kromberku (Nova Gorica).

Po opravljenem praktičnem preizkusu znanja prejmete potrdilo o opravljenem tečaju.

Po opravljenem tečaju boste (če boste želeli) sprejeti v NOVO zaprto Facebook skupino (namenjeno tistim, ki boste uspešno zaključili tečaj), kjer bom na voljo za pomoč. Izmenjali si bomo praktične izkušnje in si pomagali do boljših rezultatov, da bodo stranke zadovoljne.

Aurikuloterapijo izvajam že več kot 7 let in na dan naredim kar nekaj aurikuloterapij. Ta tehnika je meni najljubša, saj je resnično zelo učinkovita, če so semenke postavljene na ustrezno mesto. Pozitivnih odzivov strank imam ogromno za vse možne težave in ravno zaradi te naravne, hitre, kjerkoli dostopne tehnika, bi to znanje rada razširila med vas.

Začnemo v ponedeljek 29.1.2024, vsak ponedeljek z izjemo torka 2.4.2024 (ker je 1.4.2024 Velikonočni ponedeljek). Končamo 29.4.2024. Praktični del bo potekal po 1.5.2024, točni datum znan naknadno (predvidoma sobota dopoldan)

Redna cena: 1200 €. Cena z 20% popustom za prijave do vključno 14. 1. 2024 je 960 €.

DARILO: ob prijavi v priročni toaletni torbici prejmete 600 semenk vaccaria in pinceto, da boste lahko že takoj začeli vaditi.

Mnenje udeleženk tečaja
Tečaj aurikuloterapije je zahtevnejši kot sem si mislila. Nujno je redno delo in učenje. Vendar, vse skupaj nam je Alja bistveno olajšala z načinom podajanja snovi. Res je odlična predavateljica! Predava jasno, strukturirano, preprosto. Investicija v znanje na področju aurikuloterapije je sigurno ena boljših odločitev, predvsem ker je metoda hitra in učinkovita. 😊 Skratka, tečaj je presegel vsa moja pričakovanja! 😊

Alja, zelo sem zadovoljna, da sem se udeležila tečaja Aurikuloterapija za poslovno rabo. Zelo sistematično in strukturirano si nas vodila po točkah. Super mi je bilo, ker je bila majhna skupina, da smo res lahko vsi sodelovali in si se tudi ti lahko posvetila vsakemu posebej, pri naših izzivih. Veliko mi je pomenilo, ker si povezala aurikuloterapijo z ostalimi znanji in vedami, ki jih poznamo. Hvala Alja

Za dodatne informacije in prijavo pišite na info@bodibalans.si.

Več informacij o aurikuloterapiji >>

Tečaj bom vodila Alja Maurič, diplomirana naturopatinja, certificirana izvajalka aurikuloterapije, certificirana prehranska svetovalka in inštruktor skupinskih vadb. Vodim svoj naturopatski studio BodiBALANS v Novi Gorici.