Sem Alja Maurič, po osnovni izobrazbi Spec. Managementa, a o številkah, po pravici povedano ne vam kaj veliko. Vedno so me navduševale bolj »mehke« teme. Po tem, ko sem ravno na fakulteti imela nekaj zdravstvenih težav, ki mi jih uradna medicina ni znala odpraviti, sem se obrnila na bolj naravne metode. A sledil je »šok« glede prehrane. Nič bele moke, mlečnih izdelkov, sladkorja… Kako bom jaz preživela brez tega? Kaj lahko sploh jem? Tisoč in eno vprašanje…a vzela sem se v roke in zdravstveno stanje se je začelo izboljševati. Wawwww, začutila sem moč zdrave hrane. Moč drugih živil, ki imajo dejansko res hranilno vrednost v primerjavi s praznimi kalorijami, ki jih dobimo v beli moki in sladkorju.

Po končani fakulteti sem se zaposlila v znanem slovenskem podjetju, ki razvija informatiko, a sem se ob enem vpisala v izobraževanje za pridobitev licence za inštruktorja skupinske fitnes vadbe. Naravni načini zdravljenja so me začeli vse bolj zanimati, zato sem se vpisala tudi v Naturopatsko šolo Saeka, kmalu zatem pa sem začela tudi delati v tej smeri. V času zaposlitve sem pregledala več kot 3000 strank. Med delom sem se posluževala različnih tehnik, najbolj izmed vseh, pa me navdušuje aurikuloterapija, zaradi tega sem se odločila, da se še dodatno izobrazim na tem področju in se tako vpisala v več mesečno on-line izobraževanje iz ZDA. Pridobila sem tudi licenco za prehranskega svetovalca.

V naturopatiji 1+1 ni nikoli 2 in zato tudi znanja nikoli ni dovolj. Nenehno se je potrebno izobraževati in iskati najboljšo rešitev za vsakega posameznika, ki potrebuje pomoč. Eden izmed najlepših občutkov pa je, ko ti stranka pove, da se je stanje/zdravje izboljšalo. Nekateri shujšajo, drugi lažje spijo, tretji ne potrebujejo več tablet, spet drugi se znebijo dermatitisa…

Hvaležna sem za svoje zdravje in za znanje, ki ga imam ter da lahko pomagam drugim, ki si želijo narediti korak naprej in si pomagati po naravni poti pridobiti zdravje nazaj. Naše telo je pametno, saj stalno stremi k homeostazi, zdravju. Le podpreti in pomagati mu moramo nazaj na zeleno vejo. Zapomniti pa si velja, da bolezen ni kazen, ampak pot da nekaj spremenimo.

Zakaj BodiBALANS?

Bodi kot poslovenjena beseda telo (body) in kot glagol biti. Balans pa ker v naturopatiji vedno iščemo ravnovesje.