Polnozrnate riževe/lečine/čičerikine/grahove testenine

Testenine (katere odvisno od deficita) skuhamo po navodilih proizvajalca.

Poletna omaka: sveža omaka iz blitve, peteršilja, konopljinih semen, soli, česna in limoninega soka. Vse sestavine zmešamo v mešalniku in polijemo po testeninah.

Testenine iz črnega riža z oranžno lečo

Na malo oljčnega olja prepražimo zelenjavo (bučke, por, zeleno, korenje, koromač – odvisno od deficita) in nato dodamo oranžno lečo. Kuhamo, dokler se oranžna leča ne zmehča, cca 20 do 30 min. Med tem ko se kuha leča, skuhamo testenine po navodilih proizvajalca. Ko je vse kuhano, združimo. Zraven si seveda privoščimo tudi zelenjavo.

Spomladanski zavitki

Sestavine: rižev papir in nadev (zelenjava, meso, ribe…)

Najprej pripravimo nadev za spomladanske zavitke. Najbolj primerna je na hitro popečena zelenjava (npr. bučke, korenje, sveže zelje), lahko pa dodate tudi gobe, meso ali ribe. Ko imamo pripravljen nadev, rižev papir pomočimo v toplo vodo in ga nato položimo na kuhinjsko krpo. Nadevamo z nadevom, prepognemo in zavijemo. Enako ponovimo še z enim riževim papirjem. Spečemo v ponvi ali v pečici na cca 180 stopinj, 15-20 min.

Polpeti iz črnega fižola

Sestavine: fižol, ovseni kosmiči, čebula, česen, malo paradižnikovega koncentrata in sol, količine po občutku.

Vse sestavine zmiksamo z mešalnikom in oblikujemo polpetke. Lahko spečemo v ponvi ali v pečici.