Pijete medtem ko jeste?

Med naturopatskim svetovanjem pri iridološkem pregledu ugotavljam, da ima veliko ljudi napačen pH v želodcu. Nekateri to občutijo kot kislino, spahovanje po hrani, drugi pa kot pokašljevanje, napihnjenost trebuha, slaba prebava in ne pomislijo, da bi lahko bil to vzrok. Posledično se lahko razraste bakterija Helicobacter Plory, glivice, pride do slabe absorpcije hranil, kar povzroča manjko le-teh tam kjer smo najbolj šibki. Pravilen pH želodca je torej bistvenega pomena. Nekaj vzrokov, ki lahko pripeljejo do tega stanja je nepravilna in predelana hrana, ki vsebuje konzervanse, barvila in druge nepotrebne dodatke, določena hrana, zaužita ob nepravem času, pitje vode ali kakšne druge tekočine med obrokom, žvečenje činguma, zdravila… Kako poskrbeti za pravilen pH? Pitje soka iz stebelne zelene je zelo dobra pomoč. Potem pa še uživanje nepredelane hrane in tiste najprimernejše za vas ob pravem času, ne žvečenje činguma. Svetujem, da pijete pred obrokom ali za boljšo prebavo takoj po obroku, samo požirek čim bolj tople vode. Pitje tekočine med obrokom namreč redči želodčni sok (ki mora biti kisel) in zato se hrana na prebavi kot bi morala. Obstajajo še druge pomoči kot so tkivne soli in probiotiki ter zelo učinkovita aurikuloterapija, kot pomoč poleg ustrezne prehrane. Za prijavo na naturopatsko svetovanje, kjer lahko izveste kako je vaš pH želodca ali na aurikuloterapijo se lahko prijavite preko e-naslova na info@bodibalans.si ali pokličete na 041960158.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja